Üdvözlünk az Építőmérnöki Karon!

Sok szeretettel üdvözöllek a Műegyetemen, az Építőmérnöki Karon. Mint azt már gondolom Te is sejted, egy teljesen új, izgalmas része kezdődik az életednek. Mától sokkal nagyobb önállóságod és szabadságod lesz, ugyanakkor gyakran egyedül kell majd szembenézned a problémákkal. Azért, hogy ez a beilleszkedés és átállás minél könnyebb legyen, segítséget, és számos programot kínál Neked a Mentorgárda.

 

A Gólyatáborral kezdődően a kollégiumi beköltözésen és a beiratkozáson át az egész félév során találkozni fogsz velünk, mentorokkal. A Mentorgárda azért alakult, hogy megkönnyítse a dolgotokat az egyetem elkezdésében, és segítse a beilleszkedéseteket. Az első félévben tankörökben, 20-25 másik elsőssel közösen fogjátok hallgatni a tárgyakat, főleg a gyakorlatokat. Minden tankörhöz tartozik kettő, esetleg három mentor, aki csak veletek foglalkozik, és akikhez bizalommal fordulhattok majd bármilyen problémával. A mentorok mellett egy-egy oktató is figyelemmel kíséri a tankör munkáját, segít tanulmányi kérdésekben, betekintést nyújt az építőmérnökök munkájába. Segítünk mindenféle adminisztratív kérdésben vagy tanulmányi, esetleg személyes ügyben is.

 

Emellett a Mentorgárda számos közösségépítő programot szervez a teljes elsős évfolyamnak, hogy minél jobban megismerjétek egymást, illetve a tankörötökből egy összetartó, családias kis csapat alakuljon. A programok nagy részére a regisztrációs héten kerül majd sor – ezeken mindenképpen érdemes részt venni. De később is rengeteg rendezvény lesz, mint például a Gólyabál, vagy a Gólyafoci, ami a tankörök közti futballbajnokság, de szervezünk bulikat, valamint kulturális programokat is.

 

A Mentorgárdáról bővebb információt kaphatsz a http://mentor.vpk.bme.hu/ címen, illetve ha akármilyen kérdésed van, írj nekünk a mentor@vpk.bme.hu címre.

 

Örülünk annak, hogy ezután Téged is Építősnek hívhatunk, remélem ez a kis összefoglaló elegendő löketet ad az évkezdéshez, és ahhoz, hogy minden programon részt vegyél, hiszen ez mind Érted van. Mint láthatod, az egyes programok mellett nincsen konkrét dátum, és időpont. De ne aggódj, a Gólyatáborban minden ki fog derülni! Már csak ezért is érdemes részt venned rajta!

Bízom benne, hogy ott személyesen is találkozunk!

 

 

 

Üdvözlettel: a Mentorgárda

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.